Sodan tyttäret – naiskohtaloita Tshetshenian raunioilla

Scholl, Susanne

Itävaltalaistoimittaja Anna Politkovskajan jalanjäljissä.

Susanne Schollin sankareita ovat Eva, Rosa, Sara, Natasha, Lisa ja monet muut, joiden tarinoiden kautta kuvataan tshetsheeninaisten osaa poikkeuksellisen raa’an sodan puristuksissa. Ja poikkeuksellinen on Tshetshenia itsekin, ainakin länsimaisesta näkökulmasta: maassa ovat vielä voimassa patriarkaalisen heimoyhteisön jäykät normit, ”vuorten lait”. Verikosto, naisenryöstö ja klaani yksilön elämästä päättävänä instanssina ovat itsestäänselvyyksiä, ja naisia alistetaan yksioikoisesti ja tarpeen tullen väkivalloin. Eivätkä uhrit arvostele käytäntöä saati nouse puolustamaan itseään. Scholl ei suhtaudu tshetsheenien perinteiseen elämäntapaan kritiikittömästi, mutta hän arvostaa sen vahvoja puolia ja ennen kaikkea tapaamiaan tshetsheeninaisia. Nämä vievät perheitään eteenpäin kovissa oloissa raunioiden ja raunioitetun elämän keskellä.

Sodan tyttärissä on koskettavien ihmiskohtaloiden lisäksi pohdintoja Tshetshenian lähihistoriasta ja nykyisestä poliittisesta tilanteesta.

Susanne Scholl (s. 1949) on itävaltalainen toimittaja, joka on ollut pitkään maansa yleisradioyhtiön kirjeenvaihtajana Venäjällä. Nykyään hänellä on porttikielto Tshetsheniaan.

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789520103705
Ilmestymisvuosi: 2009
Kirjastoluokka: 30
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Ven�j�: historia/yhteiskunta/politiikka

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 2
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.