Burleskin paluu

Baldwin, Michelle

Burleski on uusi punk!

Burleskin paluu on ensimmäinen suomenkielinen yleisesitys dynaamisesti kasvavasta, sähäkästä viihde- ja taidemuodosta, joka yhdistää vallattomimmat vampit, eleganteimmat gootit ja yleensäkin kaikki, jotka haluavat elämää suuremman elämän. Jo sata vuotta aiemmin syntynyt burleski rymisti 1900-luvun lopulla takaisin populaarikulttuurin parrasvaloihin. Uusi burleski pitää sisällään toinen toistaan kiinnostavampia esitysmuotoja, ja mielikuvitus ja voimaannuttava energia iskevät kirkkaampaa kipinää kuin burleskin historiallisena kulta-aikana.

Burleskin paluu on häpeilemätön kunnianosoitus nykyisen populaarikulttuurin vapauttavimmalle ilmiölle ja sen värikkäälle syntytarinalle. Se luotaa burleskin historiaa aina karnevalismista revyyn ja vaudevillen kautta nykytapahtumiin. Teos käsittelee myös burleskiasuja ja -tyylejä, esitysten musiikkia ja artistiryhmien sisäistä dynamiikkaa.

Tiia Aarnipuu valottaa esipuheessa burleskin eurooppalaisia juuria ja muotoja.

Yhdysvaltalainen Michelle Baldwin (taiteilijanimeltään Vivienne VaVoom) perusti yhden ensimmäisistä neoburleskiryhmistä. Hän vierailee keväällä iapahtumassa, jossa kirja julkistetaan.

”Todella inspiroiva kirja, todellinen neoburleskin Mitä missä milloin! Kertakaikkisen kattava perusteos jokaisen burleskifanin, esiintyjän ja juhlajärjestäjän hyllyyn. Mielenkiintoisia haastatteluosioita, upeita kuvia, täräyttävä tietopaketti, historiaa, nykypäivää, esiintyjiä, henkilöhaastatteluita… Tartun tähän teokseen yhä uudelleen ja uudelleen!” – Bettie Blackheart / Helsinki Burlesque

”Upea kurkistus moderniin burleskiin... Tässä kirjassa on jokaiselle jotakin. Se on loistava johdanto aiheesta kiinnostuneille ja hauskaa luettavaa meille, jotka olemme jo osa liikettä.” – Burleskitähti Kitten de Ville

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789520104207
Ilmestymisvuosi: 2010
Kirjastoluokka: 79.9

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter1
Lastenkirjakauppa Rosebud Mini0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Rosebud Katajanokka0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.