Sata makkaralaatua ja yksi idea - 11 venäläistä kirjailijaa kertoo

Rotkirch, Kristiina & Ljunggren, Anna

Venäläiskirjailijoiden näkemyksiä omasta tuotannostaan ja neuvostokirjallisuudesta.

Kirjallisuuden tutkija Kristina Rotkirch haastatteli 11 venäläistä nykykirjailijaa heidän tavastaan kirjoittaa, suhteestaan neuvostokirjallisuuteen ja tuotantonsa vaiheista.

Boris Akunin kirjoittaa menestysdekkareita 1800-luvulta ja fantastisesta nykyajasta, jossa Venäjä on keisarikunta hallitsijoinaan Boris Jeltsin ja Vladimir Putin. Viktor Pelevin ja Vladimir Sorokin ovat herättäneet huomiota postmoderneilla ja anarkistisilla parodioillaan Neuvostoliitosta. Heidät tunnetaan myös lännessä.
Merkittävä näytelmäkirjailija ja novellisti Ljudmila Petruševskaja kuvaa tiensä oppositiokirjailijaksi sekä hauskasti että valaisevasti. Kirjailija Aleksei Tolstoin pojantytär Tatjana Tolstaja on opettanut kirjallisuutta USA:ssa, juontanut talk show’ta Venäjällä ja kirjoittanut ironista proosaa ja kolumneja.

Ljudmila Ulitskaja kuvaa laitapuolen kulkijoita, kansallisten vähemmistöjen elämää ja venäjänkielisiä emigrantteja. Nina Sadur on lännessä vähemmän tunnettu siperialainen näytelmäkirjailija ja prosaisti.
Juri Mamlejev ja Eduard Limonov ovat joukon vanhimmat ja tunnetuimmat dissidentit. He ovat tuottaneet anarkistisia maanalaisia tekstejä, ja heidät karkotettiin 1970-luvulla ulkomaille. Nyt Mamleev on arvostettu pienten piirien kirjailija ja runoilija Limonov aktiivinen oppositiopoliitikko, joka osallistuu toimintaan vankiloiden väkivaltaa vastaan.

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789520105150
Ilmestymisvuosi: 2010
Kirjastoluokka: 86.71
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Venäjä

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 5
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.