The Clash - Lontoo liekeissä

Gilbert, Pat

Ylistetty eepos Englannin punksähikäisistä!

Lontoo liekeissä on kaikkea muuta kuin harras pyhiinvaellus kuolemattomista punkklassikoistaan tunnetun The Clashin maailmaan. Se kartoittaa punkpioneerien ammatilliset ja henkilökohtaiset virstanpylväät London Calling -albumin nauhoituksista yhtyeen lopulliseen hajoamiseen ja Joe Strummerin ennenaikaiseen kuolemaan saakka.

Kohteensa näköinen bändielämäkerta valottaa The Clashin musiikillista kompromissittomuutta ja aatteellista tinkimättömyyttä. Yhtye halusi muuttaa maailman sähäkän rock’n’rollin, tyylitietoisen imagon ja poliittisen tiedostavuuden sekoituksella. Clashin musiikki heijasti aikakauden kuohuja ja 60-luvun kulttuurivallankumouksen epäonnistumisen aiheuttamaa pettymystä. Se oli raivokas kannanotto rasismin ja poliisiväkivallan kaltaisiin yhteiskunnallisiin kysymyksiin sekä terrorismin ja ydinsodan uhkan tyyppisiin kansainvälisiin ilmiöihin.

Pat Gilbert osoittaa, että vaikka ajan hermoon osunut musiikki nosti Clashin kansainväliseen suosioon, bändi ei koskaan katkaissut tiivistä yhteyttä faneihinsa eikä antanut kaupallisten paineiden rajoittaa musiikillista itseilmaisuaan.

The Clash oli rohkein ja seikkailunhaluisin 1970-luvun lopun suurista punkyhtyeistä. Se lisäsi uuden sukupolven rockiin romanttisesti sävytetyn vasemmistolaisen yhteiskunnallisuuden, venytti musiikillisesti pelkistetyn peruspunkin rajoja kohti rockabillyä, reggaeta ja dubia sekä sitoi punkin rockin ja rhythm’n’bluesin pitkään perinteeseen.

Pat Gilbert on MOJOn, Guardianin, The Timesin, Q:n ja Sunday Timesin toimittaja, joka haastatteli kirjaa varten sekä Clashin jäseniä että miltei sataa bändin lähipiiriläistä.

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789520105242
Ilmestymisvuosi: 2010
Kirjastoluokka: 78

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter1
Lastenkirjakauppa Rosebud Mini0
Rosebud Maria1
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Rosebud Katajanokka0
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.