Huonosti käy maan - tutkielma nykyisestä surkeudestamme

Judt, Tony

Viime aikojen johtavan ajattelijan ja historioitsijan ­analyyttinen testamentti unohdetusta yhteisöllisyydestä

Tony Judt (1948–2010) ruotii sitä, kuinka toisen maailmansodan jälkeen yhteisymmärryksessä rakennettua länsimaista hyvinvointia ollaan purkamassa, kenties peruuttamattomasti. Kuinka tässä näin kävi? Thatcher ja Reagan seuraajineen onnistuivat lietsomaan muutkin maat mullistaviin muutoksiin, joiden seuraukset ovat  pelottavia.

Vuoden 2008 talousromahdus osoitti, että sodanjälkeistä länsimaailmaa leimannut yhteiskuntasopimus – tae turvallisuudesta, vakaudesta ja oikeudenmukaisuudesta – ei ole enää voimassa. Siitä ei enää käydä edes kunnon keskustelua. Valtavan lukeneisuutensa pohjalta Judt tarjoaa kielen, jolla puhua yhteisistä tarpeistamme. Hän hylkää niin äärioikeiston nihilistisen yksilökeskeisyyden kuin menneen maailman sosialismin.

Huonosti käy maan antaa välineet uudenlaisen järjestyksen ja paremman elämäntavan hahmottamiseksi ajankohtana, jolloin Suomessakin vaalit kuumentavat poliittista keskustelua. Kirjassa on historiantutkija Mikko Majanderin jälkisana Judtin merkityksestä politiikkojen ja vaikuttajien ajattelussa.

 

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789520105457
Ilmestymisvuosi: 2011
Kirjastoluokka: 30

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen3
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha2
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.