Pääskysen leikki

Abirached, Zeina

Lasten leikkiä sotatantereella Marjane Satrapin mestariteosten hengessä.

Kun Zeina Abirached syntyi vuonna 1981, Libanonissa oli sodittu jo kuusi vuotta. Ihmiset olivat tottuneet sotaan ja osasivat järjestää elämänsä sen ympärille. Beirutilaiset elivät kahta elämää. Yksi sijoittui sisätiloihin, kotiin, ja oli täynnä lämpöä ja rakkautta. Toinen elämä elettiin ulkona pommitusten keskellä. Ihmiset käänsivät sodalle selkänsä.

Sodasta huolimatta Zeinan omiin kokemuksiin perustuva Pääskysen leikki hehkuu lapsenomaista iloa. Ulkopuolista maailmaa tarkkaillaan kotoa käsin aivan kuin Hitchcockin Takaikkunassa. Graafinen ja naivistinen piirrostyyli tukee lapsuusmuistelmia vahvasti.

Pääskysen leikki on Zeinan kolmas sarjakuva. Hän mainitsee esikuvikseen David B:n, Jaques Tatin ja Georges Perecin. Hänen tyylinsä tuo väistämättä mieleen myös Marjane Satrapin supersuositut Persepolikset. Zeina opiskeli taidekoulussa Libanonissa ja muutti vuonna 2004 Pariisiin.

 

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789520105785
Ilmestymisvuosi: 2011
Kirjastoluokka: 85.3
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Sarjakuvat

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen3
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 3
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.