Television runousoppia

Nikkinen, Are

Miten televisio-ohjelmat on tehty? Uusi näkökulma ­televisiodramaturgiaan!

Oletko huomannut, että Idols muistuttaa rakenteeltaan jalkapallon MM-kisoja? Tiesitkö, että debatti­ohjelmat juontuvat Oxfordin Unionin väittelykaavasta ja tosi-tv:n taustat ovat cinéma véritéssä?

Suomessa televisiota käsittelevää tietokirjallisuutta on kirjoitettu lähinnä mediatutkimuksen ja toimittajien käytännön työn näkökulmasta. Television runousoppia on ensimmäinen suomalainen televisio-ohjelmien dramaturgiaa käsittelevä tietokirja, joka ottaa huomioon myös draaman konventiot sekä teatterin ja elokuvan perinteet.

Teos syventää lukijan taitoja tv-ohjelmien kirjoittamisessa, analysoimisessa ja formaattien kehittämisessä. Se käsittelee fiktiosarjoja ja faktaohjelmia sekä käy läpi merkittävimmät teoreettiset lähtökohdat, joita televisiolle kirjoittavan kannattaa soveltaa. Tarkastelun kohteena ovat laaja-alaisesti insertit, juontajatyypit, webisodit ja kaikki ohjelmat tv-dokumenteista talk-show’n.

Television runousoppia on monikäyttöinen työkalu ohjelmantekijöille: toimittajille ja muille media-alalla työskenteleville sekä alan opettajille, opiskelijoille ja tutkijoille. Runsaine esimerkkeineen se on viihdyttävää luettavaa myös tavalliselle television katsojalle.

Are Nikkinen ja Anders Vacklin ovat työskennelleet dramaturgeina lukuisissa televisio-ohjelmissa­sekä opettaneet käsikirjoittamisesta Yleisradiossa ja eri oppilaitoksissa. Kirjoittajien edellistä, kiitettyä teosta Elokuvan runousoppia käytetään kurssikirjana useissa oppilaitoksissa.

 

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789520105884
Ilmestymisvuosi: 2012
Kirjastoluokka: 77.4

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.