Miles Davis - Muusikon elämä
Ei saatavilla

Miles Davis - Muusikon elämä

Carr, Ian

Trumpetisti-säveltäjä Miles Davisin (1926–1991) omalaatuiset sävellykset ja versiot jazzin standardeista ovat edelleen tunnustettuja merkkiteoksia. Ian Carrin mukaansatempaava, nidottuna uutena painoksena ilmestyvä elämäkerta valottaa jazzjätin arvoituksellista neroutta.

Miles Davis oli kävelevä ristiriita. Hän oli tyly ja töykeä yksityiselämässään mutta poikkeuksellisen lämmin musiikissaan. Hän oli syntynyt ylempään keskiluokkaan kuuluvaan perheeseen mutta oli olemukseltaan kuin hapan ja ovela katujen kasvatti. Hän oli tutkimaton, arvaamaton, luokittelematon – milloin ystävällinen, milloin miltei väkivaltainen. Samat piirteet näkyivät Davisin musiikissa. Ne auttoivat häntä luotaamaan jazzin käymättömiä korpimaita ja kehittelemään oman, jäljittelemättömän tyylin.

Oivaltavassa elämäkerrassaan Ian Carr kertoo kaiken olennaisen Miles Davisin elämän myrskyistä ja myötätuulista, kiihkeistä bebop-vaiheista, postmodernistisista kokeiluista ja funkahtavan fuusiomaisesta loppurutistuksesta. Max Roachin ja Bill Evansin kaltaisten jazzin vanhempien valtiomiesten haastattelut avaavat mielenkiintoisia näkökulmia.

”Musiikillinen tarina ja analyysi soljuvat sulassa sovussa yksityiskohtaisen elämänkulun kanssa, ja levytyksiä koskevat tiedot lukija voi poimia tämän lomasta.” – Taiteen maailma

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789520105990
Ilmestymisvuosi: 2011
Kirjastoluokka: 78
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Musiikki2307

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.