Uusi hyvinvointivaltio
Ei saatavilla

Uusi hyvinvointivaltio

Hiilamo, Heikki

Taloudellisen kasvun korostaminen tasa-arvon kustannuksella vähentää lähes kaikkea hyvinvointia.

Heikki Hiilamo hahmottelee kirjassaan, miten jokainen voi tulla omilla ponnistuksillaan toimeen ja omassa yhteisössään hyväksytyksi ja arvostetuksi. Hiilamo puhuu myös rahasta, sillä tulot ja omaisuus kuvaavat ihmisen asemaa sosiaalisessa hierarkiassa. Rikkaammat ovat koulutetumpia, syövät ja asuvat paremmin, harrastavat enemmän, ovat terveempiä ja usein myös onnellisempia. Ihmisen elämän merkitys syntyy kuitenkin suhteissa toisiin ihmisiin.

Kulutusyhteiskunta perustuu kuvitelmaan ihmisestä, joka haluaa aina vain enemmän. Todellisuudessa ihmisten tarpeet ovat suhteellisen vaatimattomat: terveellinen ruoka, mukavat vaatteet ja kunnollinen asunto. Tarpeet ovat sidoksissa yhteisöön ja sen arvoihin.

Yhteiskunnalliseen ilmapiiriin vaikuttaa ratkaisevasti se, millaiset mahdollisuudet köyhillä on kohentaa asemaansa, voivatko kaikki käyttää aloitteellisuuttaan ja kykyjään asemansa parantamiseen - vai onko kohtalo määrätty syntymässä. Taloudellisen kasvun korostaminen tasa-arvon kustannuksella vähentää lähes kaikkea hyvinvointia.

Heikki Hiilamo on Kansaneläkelaitoksen tutkimusprofessori.

Kustantaja: Into
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789520106157
Ilmestymisvuosi: 2011
Kirjastoluokka: 30

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.