Rappiotaidetta - Suomiräpin tekijät
Ei saatavilla

Rappiotaidetta - Suomiräpin tekijät

Paleface (Karri Miettinen)

Suomen tunnetuimman räptaiteilijan Palefacen toimittama kirja läväyttää eteemme suomiräpin sammon, ehtymättömän kirjon omaäänisiä musiikintekijöitä ja kielentakojia.

Teos kertaa lyhyesti hiphopin historian puuvillapelloilta jenkkigettoihin ja keskittyy sitten suomiräpin lyhyeen mutta sitäkin monipuolisempaan historiaan ja ominaispiirteisiin. Suomiräppiä ennakoineet kahdeksankymmentäluvun puhelaulukokeilut jäivät pitkäksi aikaa huomiotta, mutta yhdeksänkymmentäluvulla suurenkin yleisön tajuntaa koettelivat jo Raptorin ja Pääkkösten kaltaiset huumoriräppärit. Nykypäivään mennessä skene on kehittynyt erittäin moniääniseksi.

Rappiotaidetta päästää itse tekijät kerrankin ääneen. Asa, Steen1, Laineenkasperi, Mattipee, Juhani, Elastinen, Davo, Cheek ja muut varteenotettavat räpäyttäjät esittelevät tekstejään ja ajatuksiaan luomistöistään, ja skenen työmyyrät kertovat näkemyksiään alan virtauksista. Kokonaiskuvaa täydentävät listat suomiräpin teemoista. Räplyriikan aiheita käsittelevässä osassa listataan suomiräppiä aihepiireittäin. Räppejä on tehty esimerkiksi aiheista "poliisi", "naiset", "raha ja sen puute" ja "marihuana suomiräpissä".

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789520106553
Ilmestymisvuosi: 2011
Kirjastoluokka: 78

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.