Korville piirretyt kuvat - kirjoituksia kuunnelmasta ja äänitaiteesta

Aro, Eero & Viljanen, Mikko (toim.)

Radiokuunnelmilla on Suomessa suuri yleisö, mutta näkyvyyttä korostavana aikana kuunnelma on kiusallisen näkymätön väline. Miksi kuunnelmia ja äänitaidetta kuitenkin tarvitaan?

Äänimaailmoja-kirjassa pureudutaan äänikerronnan erityisyyteen. Osa teksteistä käsittelee kuunnelmaa, radiodraamaa, toisissa suuntaudutaan enemmän äänitaidetta ja musiikkia kohti. Kirjassa käydään läpi kuunnelman tekemisen eri vaiheita käsikirjoittamisesta ohjaamiseen ja näyttelijäntyöhön sekä äänisuunnittelusta äänittämiseen ja studiotyöskentelyyn. Äänikerrontaa ja sen perusteita pohditaan lukuisten esimerkkien avulla. Tarkastelun kohteina ovat myös radion suhde teatteriin ja elokuvaan ja äänen suhde kuvaan ja tekstiin. Joissain teksteissä sävy on pohdiskeleva, jotkut ovat hyvinkin käytännönläheisiä. Kirjassa tutustutaan muun muassa äänikuvan käsitteeseen ja visioidaan, millainen rooli radiolla ja äänitaiteella on tulevaisuudessa. Radiodraama nähdään haastavana, poliittisenakin välineenä.

Kirjan kirjoittajilla on jokaisella omakohtainen suhde kuunnelmaan ja äänitaiteeseen. Mukana on käsikirjoittajia, dramaturgeja, ohjaajia, äänisuunnittelijoita, muusikkoja ja näyttelijöitä, muun muassa Annette Arlander, Eero Aro, Juha-Pekka Hotinen, Kari Hukkila, Pekka Kyrö, Petri Kuljuntausta, Iiro Ollila, Kati Outinen, Kristiina Wallin ja Mikko Viljanen.

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789520106690
Ilmestymisvuosi: 2011
Kirjastoluokka: 77156
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Musiikki

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 2
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.