Maihinnousu

Ala-Harja, Riikka

Finlandia-palkintoehdokas 2012!

Maihinnousu on vimmainen ja puhutteleva romaani ranskalaisnaisesta, joka on menettämässä miehensä ja lapsensa yhtä aikaa.

41-vuotias Julie elää elämänsä raskainta vuotta Normandian maihinnousun maisemissa. Ensin pettää mies, sitten 8-vuotias Emma-tytär sairastuu syöpään.

Liittoutuneet loivat sillanpääaseman Normandiaan kahdessa kuukaudessa kesällä 1944. Julien ja hänen tyttärensä kamppailut eivät ole ohi hetkessä.

Nukun, juoksen, tupakoin, kuulen selvästi miten alakerran nainen rakastelee, teen mitä haluan, tukkani kasvaa mutta taidan leikata sen uudelleen lyhyeksi, en välitä Henristä ja Marinasta, Renault ei mene rikki, polkupyörä pysyy kunnossa, luotan ylilääkäriin, äiti käy kyläilemässä ja asuu pääkadun hotellissa, kuskaan Emmaa kouluun ja sairaalaan, tulevat Emman ensimmäiset sairauden jälkeiset tanssitreenit, tulevat Emman ensimmäiset sairauden jälkeiset jalkapallotreenit. Jonain tulevana päivänä ajattelen tätä päivää hyvällä, tyttöni on hyvä ja altis, ei vielä terve mutta kohta, Emma on vahva ja uljas, minä olen väkevä, en takeltele, olen äänekäs, ällistelen miten taistelu kaikkoaa ja muuttuu eheäksi rauhaksi, ja miten taistelu ei ollut turha.

"Nyt ilmestynyt kuudes romaani on kirkkaasti tekijänsä paras, kaikin puolin kansainvälistä tasoa. Aika harvinainen tapaus proosassamme siis."
- Antti Majander,  Helsingin Sanomat

Riikka Ala-Harja
Kuva: Like/Toni Härkönen

 

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789520108052
Ilmestymisvuosi: 2012
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.