Harju soi ja Kallio kukkii: Harjun nuorisotalon ja Kallion kaupunginosan yhteistä historiaa

Jama, Olavi

Teos on kappale modernin Helsingin kulttuurihistoriaa, jossa yhdistyvät suomalainen rockmusiikki, pääkaupungin aktiivinen nuoriso ja Kallion kaupunginosan historia 1980-luvulta nykypäivään. Teoksessa törmäävät toisiinsa urbaani populäärikulttuuri ja erilaiset käsitykset nuorison asemasta yhteiskunnassa.

Harjun nuorisotalo syntyi 1987 paikallisen kansalaisaktivismin tuloksena ja kamppailu talon olemassaolosta näyttäytyy myös vääntönä Helsingin kaupungin poliittisten voimien välillä. Tänä vuonna Harjun nuorisotalo täyttää 25 vuotta, mutta tämä virstanpylväs on vain lähtökohta teokselle. Harjun nuorisotalosta eli entisestä Aleksis Kiven kadun ruumishuoneesta on tullut vastarinnan ikoni, jolla on näyttänyt olevan kokoaan suurempaa symboliarvoa.

Harjun nuorisotalo on osa monen menestyneen muusikon henkilöhistoriaa. Kirjaan haastatellaan seuraavia muusikoita, teatterintekijöitä, toimittajia, virkamiehiä ja poliitikkoja: Samuli Putro, Pelle Miljoona, Maija Vilkkumaa, Ilkka Vainio, Tapani Rinne, Jimi Tenor, Minna Haapkylä, Ari Wahlsten, Vilma Melasniemi, Reino Nordin, Mariska, Paavo Arhinmäki, Tumppi Varonen, Kimmo Helistö, Lassi Siurala, Kari Naalisvaara, Pekka Juntunen, Sinikka Haapanen ja Kimmo Oksanen.

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789520108564
Ilmestymisvuosi: 2012
Kirjastoluokka: 78

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Citycenter1
Lastenkirjakauppa Rosebud Mini0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.