Helsinki Noir

Thompson, James

Tummasävyinen lyhytproosakokoelma Helsingin pimeistä puolista ja siellä kulkevien kohtaloista

Helsinki Noir on Jim Thompsonin toimittama valikoitu kokoelma suomalaista noir-henkistä kaunokirjallisuutta sekä rikoskertomuksia, ja se ilmestyy samaan aikaan Suomessa ja Yhdysvalloissa. Helsinki Noir -antologia sisältää tarinoita seuraavilta kirjailijoita: Riikka Ala-Harja, Tapani Bagge, Pekka Hiltunen, Johanna Holmström, Karo Hämäläinen, Jesse Itkonen, Teemu Kaskinen, Leena Lehtolainen, Tuomas Lius, Joe L. Murr, Jukka Petäjä, Jarkko Sipilä, Jim Thompson ja Antti Tuomainen. Helsingin varjopuolta valottava kokoelma kuvaa katujen herruutta, häikäilemättömyyttä ja oman edun tavoittelua sekä kostoa ja ihmismielen pimeää puolta.

Helsinki Noir on osa amerikkalaisen indie-kustantamo Akashic Booksin julkaisemaa kansainvälistä novelliantologiasarjaa, jossa esitellään kattavasti eri maiden kirjallisuutta noir-hengessä. Noir-sarjan ensimmäinen osa oli Brooklyn Noir, ja sen jälkeen sarjassa on ilmestynyt muun muassa kokoelmat San Diego Noir, Delhi Noir ja Havana Noir.

James (Jim) Thompson (1964-2014) oli amerikkalais-suomalainen kirjailija, joka tunnetaan kansainvälisesti Kari Vaara -dekkareistaan. Häntä pidetään yhtenä pohjoismaisen dekkaribuumin kärkinimistä, ja The New York Times on luonnehtinut Thompsonin tyylin edustavan ”Pohjoisen dekkaribuumin tummasävyisintä laitaa”.

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789520109394
Ilmestymisvuosi: 2014
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus
Lajityyppi: Rikos ja jännitys
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2308Rikos

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.