Jeppis

Liimatta, Tommi

Tommi Liimatan (s. 1976) viides romaani tapahtuu 1980-luvun Pietarsaaressa, ruotsinvoittoisella Keski-Pohjanmaalla, missä lestadiolaisuus on voimissaan ja Schaumanin paperitehdas suurin työllistäjä. 

Jeppis alkaa elokuussa 1983, jolloin Tommi aloittaa koulun. Osa uusista ystävistä muuttuu vihollisiksi, osa pysyy mukana. Tommi rakastuu KISS-yhtyeeseen, rakentaa kerrostalon pienemmille pojille ansoja, haaveilee strippisarjan saamisesta paikallislehteen ja tapailee sukkadiskoaskeleita.

Lumilinnatyömaa paljastaa lasten ankaran hierarkian ja aikuisilta salatun julmuuden. Leikkejä itseoikeutetusti johtavan Hiltskan kaverina Tommi pääsee varapomon asemaan, mutta orjan lepotauko on vain puoli minuuttia. Luokaltapääsylahjaksi saadun Commodore 64 -tietokoneen kasettinauhuri ei toimi. On jaksettava odottaa maanantaihin.

80-luvulle sijoittuva hevinkuunteluromaani, josta puuttuu jälkiviisaus: jotain niin hurmaavan itsestään selvää, että sellaisen puuttuminen kirjallisuudestamme ei ole edes ihme.

Kustantaja: Like-pokkarit
Sidosasu: Pokkari
ean: 9789520111885
Ilmestymisvuosi: 2015
Kirjastoluokka: T84.2 Kaunokirjallisuus
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2308Kaunopokkarit

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.