Afrikan ympäri
Ei saatavilla

Afrikan ympäri

Vakkuri, Juha

Afrikan rannikot ovat niitä seutuja, joille eurooppalaiset asettuivat ennen kuin uskaltautuivat syvemmälle sisämaahan. Neljä vuosikymmentä Afrikkaa kolunnut kirjailija Juha Vakkuri matkusti keväällä 2011 maanosan ympäri nähdäkseen, miten eurooppalaisten vaikutus näkyy afrikkalaisessa nykypäivässä. Matka eteni Afrikan länsirannikkoa Mauritaniasta Kapkaupunkiin ja sieltä edelleen itärannikkoa pitkin Djiboutiin, 28 maan läpi.

Vakkurilla on tutkimusmatkailijan ote: hän pyrkii ymmärtämään ja taustoittamaan näkemäänsä. Afrikkalaisten yhteiskuntien käännekohdat muuttuvat mukaansatempaaviksi tarinoiksi ja syvälle juurtuneet stereotypiat saavat uuden valotuksen: millainen tosiasiassa olikaan Kenian raakuudestaan tunnetun Mau-Mau-liikkeen ja englantilaisten "sivistyneitten herrasmiesten" kohtaaminen 1950-luvulla?

Matkustaessaan paikallisten ihmisten tavoin puskatakseilla ja busseilla Vakkuri näki maanosan monet kasvot. Afrikka ei ole pelkkää köyhyyttä, kurjuutta ja korruptiota vaan myös yritteliäisyyttä, tahdonvoimaa ja uskoa tulevaisuuteen. Vakkuri kohtaa mantereen hirveimmät diktatuurit mutta paneutuu myös suurimpien hyväntekijöiden, vapaustaistelijoiden ja jo unohtuneiden tutkimusmatkailijoitten kohtaloihin. Hän törmää suuriin romanttisiin rakkauksiin, joiden tuloksena autiomaihin on noussut uskomattomia ritarilinnoja. Vakkurin Afrikka ei ole mustavalkoinen.

 

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789520115241
Ilmestymisvuosi: 2016

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.