Avauskokoonpano

Eskola, Jussi

Jalkapalloammattilaisuuden kynnyksellä / 

”Jos pääsen uudestaan ulkomaan leireille ja siellä menisi hyvin, olisi mahtavaa päästä ammattilaiseksi.” 

- 15-vuotias Teemu Pukki. 

Suomen kirkkaimpien futistähtien ajatuksia nuoren urheilijan harjoittelusta ja elämästä. 

Avauskokoonpano on kirja jalkapallosta, mutta ennen kaikkea nuoruudesta, valinnoista ja varttumisesta. Myös Huuhkajien ja Helmarien tähtipelaajat ovat joutuneet risteyskohtiin ja valintatilanteisiin ikävaiheessa, jossa nuoren aivojen etuotsalohkon kehitys, päätöksenteko ja harkintakyky ovat vielä keskeneräisiä. 

Kirjan päähenkilöt päätyivät jalkapalloammattilaisiksi, mutta suunta olisi voinut olla toinenkin. Tim Sparv, Teemu Pukki ja Lukas Hradecky eivät olleet suurten junioriseurojen lapsitähtiä. Helmarien maalitilaston ykkösen Linda Sällströmin päälaji oli vielä teinivuosina seiväshyppy ja maaottelutilaston kärki Anna Westerlund voitti Suomen mestaruuksia hiihdossa.

Jussi Eskola haastatteli useimpia Huuhkajien ja Helmarien tähtipelaajia murrosikäisinä. Mitä he kertoivat elämästään silloin? Kuinka he katsovat nuoruusvuosiaan nyt? Miten heidän mielestään nuoren urheilijan kannattaisi harjoitella ja elää? Kirjassa haastatellaan myös sellaisia nuoria pelaajia, joiden jalkapallounelmat kariutuivat. Vaikka jalkapalloura ei toteutunut, useimmat heistä ovat onnistuneesti löytäneet paikkansa muilta elämänalueilta. 

Kirjassa on runsaasti Eskolan ainutlaatuisia ja ennennäkemättömiä valokuvia Huuhkajien ja Helmarien pelaajista pikkujunioreina ja nuorina futislupauksina otteluissa, harjoituksissa ja kentän ulkopuolella. 

Jussi Eskola on valokuvaaja ja tietokirjailija, joka on kiertänyt Suomen jalkapallomaajoukkueiden eri ikäluokkien mukana ympäri maailmaa 20 vuoden ajan. Hänen aiempia teoksiaan on mm. Me mennään kisoihin (2020). 

Kustantaja: Tammi
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789520434267
Ilmestymisvuosi: 2022
Kirjastoluokka: 79.31

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.