Saariston prinsessa

Tolonen, Tuutikki

Aarre vuosikymmenien takaa! 

Ennen julkaisematon Camilla Mickwitzin kuvakirja, jota siivittää Tuutikki Tolosen lumoava teksti. 

Camilla Mickwitzin ennen julkaisematon kuvitusaarre Lastenkirjainstituutin kuvitustaiteen kokoelmasta! 

Nyt näihin ainutlaatuisiin ja ihaniin saaristokuviin kutoo tarinan lahjakas ja monipuolinen kirjailija Tuutikki Tolonen. Tätä kirjaa ei malttaisi odottaa! 

Camilla Mickwitz (1937-1989) oli rakastettu suomalainen lastenkirjailija, kuvittaja ja animaattori. Mickwitz sovitti tunnetuimmat animaatiohahmonsa tuoreeltaan myös lasten kuvakirjoiksi. Jason-hahmosta valmistui vuosina 1975-1978 neljä kuvakirjaa, Emiliasta vuosina 1979-1981 viisi kuvakirjaa ja Mimosasta vuosina 1983-1987 neljä kuvakirjaa. Hän käytti kuvituksissa erilaisia tekniikoita, Jasoneissa liitua, Emilioissa vesivärejä ja Mimosoissa guassia. 

Mickwitz teki yli kaksikymmentä kuvakirjaa ja lähes yhtä monta animaatioelokuvaa. Hän sai useita kotimaisia ja kansainvälisiä elokuva- ja lastenkirjapalkintoja. Lisäksi Mickwitz animoi Pikku Kakkosenyhä käytössä olevan alkutunnuksen vuonna 1983 ja kuuluisan jäävaroituksen vuonna 1986. 

Tuutikki Tolonen on kirjailija ja sanataideopettaja. Hän on saanut Arvid Lydecken -palkinnon teoksesta Mörkövahti (Tammi, 2015) ja LukuVarkaus-palkinnon lastenromaanista Agnes ja unien avain (WSOY, 2020). Mörkövahti sai kaksi lumoavaa jatko-osaa: Mörköreitti (Tammi, 2016) ja Mörköviesti (Tammi, 2020). Mörkökirjojen käännösoikeudet on myyty yli kymmeneen maahan ja niistä on suunnitteilla Hollywood-elokuva. Tuutikki Tolonen on syntynyt Suomussalmella ja asunut Oulussa, Argentiinassa ja Helsingissä. 

Kustantaja: Tammi
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789520440794
Ilmestymisvuosi: 2022
Kirjastoluokka: L85.2

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter1
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.