Deata - älä oleta

Friman, Laura

YouTubesta tutun, supersuositun Deatan tarina

Syksyllä 2012 teini-ikäinen Mikael Hertell - alias Deata - perusti oman YouTube-kanavan. Ensimmäiset julkaisut olivat pelivideoita kouralliselle katsojia. Vähitellen kanavasta tuli kuitenkin hämmästyttävän suosittu, ja tubettaminen mullisti Deatan koko elämän.

Viisi vuotta myöhemmin Deata on 22-vuotias ja hänen kanavallaan on yli 260 000 tilaajaa. Videoita on katsottu lähes 90 miljoonaa kertaa.

Nuoret fanit tunnistavat Deatan kaduilla ja kahviloissa, parveilevat hänen kotiovellaan ja pyrkivät kosketuksiin. Sen sijaan moni aikuinen ei ole hänestä koskaan kuullutkaan.

Laura Friman kertoo tässä kirjassa Deatan tarinan ja valottaa tubetuskulttuurin taustoja. Miksi ilmiö on räjähtänyt niin suureksi? Mistä johtuu, että tubettajat - nämä uuden ajan mielipidevaikuttajat, poptähdet ja videoilmaisun uudistajat - herättävät niin paljon intohimoja? Miten jokapäiväistä elämäänsä videoivista nuorista tuli uuden sukupolven tärkeimpiä julkkiksia?

Kun uusi ovi on avattu, Deatan luovuus lahtee lentoon. Itsensa kuvaaminen ja aihepiirin laajentaminen tarjoavat loputtomasti mahdollisuuksia.

Deata kiinnostuu kuvaamisen ja itseilmaisun lisaksi editoinnista. Hanen karsivallisyytensa ei riita pikkutarkkojen opetusvideoiden panttaamiseen, mutta motivaatio oppia uutta on korkealla.

Han paattaa opetella uudet jipot itse: riittaa, kun seuraa kiinnostavien tubettajien kanavia, panee muistiin herkullisimmat kikat ja alkaa sitten purkaa niita osiin. Miten se teki tuon tai tuon?

 

Kustantaja: Siltala
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789522344694
Ilmestymisvuosi: 2017
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.