Europeana

Ourednik, Patrik; Balk, Eero

Euroopan 1900-luku kaksine maailmansotineen, 
kansanmurhineen, kommunismeineen ja kolonialismeineen oli käsittämättömän väkivaltainen. Samalla kulttuurielämä kukoisti, raunioissa kehitettiin uraauurtavaa tiedettä ja luotiin ajankestävää taidetta. Kuinka tiivistää 
järjettömyydet järjelliseksi esitykseksi? 

Patrik Ou?edníkin Europeana koostuu toisaalta laajoista kehityskaarista ja oivaltavista kiteytyksistä, toisaalta absurdeista anekdooteista. Mikä oli kaatuneen amerikkalaisen sotilaan keskipituus Normandian maihinnousussa, ja kuinka monen kilometrin jono heistä olisi muodostunut päälaet jalkapohjia vasten peräkkäin ladottuina? 

Europeana on samaan aikaan synkkä, vakava ja huvittava, ja se käyttää taitavasti sekä kauno- että tietokirjallisuuden keinoarsenaalia. Lajirajojen lisäksi teos rikkoo kronologian omintakeisella kerrontatekniikallaan. Reunahuomautukset ja -nostot kaikuvat taustalla ironisina iskulauseina. 

Europeana on sirpaleinen, toisteinen ja absurdi kuten rikki revitty Eurooppa 1900-luvulla. Teoksessa yhdistyvät kovat faktat, kokeellinen muoto, väkivaltaiset aiheet ja loisteliaat kaunokirjalliset keinot. 

Kustantaja: Siltala
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789522348487
Ilmestymisvuosi: 2022
Kirjastoluokka: 91
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Yleinen historia

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter1
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.