Erityisherkkä lapsi

Aron, Elaine N.

Kirjoitin tämän kirjan, koska tiedän monien vanhempien kamppailevan kasvattaessaan erityisherkkiä lapsia. Vanhemmassa tai lapsessa ei ole kummassakaan vikaa. Sinulla on erityinen lapsi. Tämä kirja auttaa kasvattamaan hänestä paitsi poikkeuksellisen, myös terveen, rakastavan, maailmaan sopeutuneen ja tyytyväisen. Elaine N. Aron

Erityisherkät ihmiset ovat tavallista alttiimpia ulkoisille ärsykkeille, muiden mielialoille ja sosiaalisille tilanteille. Herkkyys on synnynnäinen ominaisuus, joka ilmenee jo vastasyntyneillä vauvoilla.

Herkkyystaipumus voi olla erityisen haastava lapsille ja nuorille, sillä he kohtaavat jatkuvasti uutta ja heidän minäkuvansa ja elämäntaidot ovat vasta kehittymässä. Parhaassa tapauksessa taipumus on etu, mutta jos sitä ei tunnisteta, herkkä lapsi voidaan väärin tulkita ujoksi, sisäänpäinkääntyneeksi tai keskittymishäiriöiseksi.

Psykologi Elaine N. Aron esittelee kirjassa tutkimustensa paljastaman tiedon erityisherkistä lapsista. Lisäksi hän jakaa haastattelemiensa vanhempien parhaat neuvot herkkien lasten vanhemmille ja muille kasvattajille.
Kirjan ensimmäinen osa kertoo, millaisia erityisherkkien lasten tavallisimmat ongelmat ovat ja miten vanhemman oma herkkyys tai sen puute vaikuttavat arkeen ja kasvatukseen. Kirja opettaa herkän lapsen vanhemmalle turvallista rajojen asettamista, keinoja kehittää lapsen itsetuntoa ja tapoja keskustella herkyyden mukanaan tuomista ongelmista ja iloista.

Toisessa osassa pureudutaan tarkemmin erityisherkkiin lapsiin ikäryhmittäin: vauvat ja leikki-ikäiset, koululaiset, sekä teinit ja nuoret aikuiset. Kuinka tunnistaa herkkä vauva? Mitä säännöt ja rutiinit merkitsevät leikki-ikäiselle? Kuinka koululaiselle voi opettaa esimerkiksi kokeiden aiheuttaman stressin käsittelyä? Entä kuinka valmistaa täysi-ikäistyvä herkkä teini kohtaamaan maailma omillaan?

Elaine N. Aron on yhdysvaltalainen psykologi ja tutkija, joka kiinnostui erityisherkkyydestä havaittuaan olevansa aisti- ja tunneherkkä. Hän on alan johtava tutkija, joka on alun perin nimennyt ilmiön. Myös hänen lapsensa on erityisherkkä. Erityisherkkä ihminen kirja ilmestyi suomeksi loppuvuodesta 2013 ja Suomen erityisherkät ry perustettiin pian sen jälkeen. Erityisherkkä ihminen -kirjasta (Nemo 2013) on otettu jo 8 painosta, ja Erityisherkkä ihminen ja parisuhde -kirjasta (Nemo 2014) otettiin pian toinen painos.

Kustantaja: Nemo
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789522402899
Ilmestymisvuosi: 2015
Kirjastoluokka: 14.4
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2306Psykologia

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter1
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.