Erityisherkän ihmisen harjoituskirja

Aron, Elaine N.

Erityisherkät ihmiset ovat tavallista alttiimpia ulkoisille ärsykkeille, muiden mielialoille ja sosiaalisille tilanteille. Herkkyys on synnynnäinen ominaisuus, joka ilmenee jo vastasyntyneillä vauvoilla. Noin viidenneksen ihmisistä arvioidaan olevan erityisherkkiä.

Elaine N. Aron on yhdysvaltalainen psykologi ja tutkija, joka kiinnostui erityisherkkyydestä havaittuaan olevansa aisti- ja tunneherkkä. Hän on alan johtava tutkija, joka on alun perin nimennyt ilmiön. Erityisherkkä ihminen -kirja ilmestyi suomeksi loppuvuodesta 2013 ja Suomen erityisherkät ry perustettiin pian sen jälkeen. Facebookin suljetussa Erityisherkät-ryhmässä on yli 7000 jäsentä. Erityisherkkä ihminen -kirjasta (Nemo 2013) on otettu jo 9 painosta, ja Erityisherkkä ihminen ja parisuhde -kirjasta (Nemo 2014) on otettu toinen painos, samoin Erityisherkkä lapsi -kirjasta (Nemo 2015) otettiin heti toinen painos.

Voimakkaiden tuntemustensa takia herkkä ihminen ylivirittyy helposti, jolloin hän voi kokea arjessa ja ihmissuhteissa toimimisen hankalaksi. Jos herkkä ihminen ei tunnista taipumustaan, hän saattaa esimerkiksi alkaa moittia itseään kaikella sillä tarkkuudella ja tarmolla, joka hänelle on ominaista.

Elaine Aron on laatinut erityisherkille tähän kirjaan tehtäviä, joiden avulla he voivat kasvattaa itsetuntemustaan, oppia arvostamaan ominaisuuksiaan ja kehittämään työkaluja, joilla selvitä herkkyyden aiheuttamista haasteista. Tekemällä töitä itsensä kanssa kirjan avulla, herkkä ihminen voi edistää itsevarmuuttaan ja onnellisuuttaan.

Aron pohjustaa kirjassa herkälle ihmiselle tyypillisiä tilanteita ja ajatusmalleja sekä esittää avartavia kysymyksiä. Millainen erityisherkkä olet? Mistä pidät itsessäsi? Mikä on optimaalinen vireystilasi? Millainen on työhistoriasi? Analysoi sosiaalista kömmähdystä. Mitä voit oppia vanhemmiltasi? Kuinka sisäiseen lapseen tutustutaan? Kehystä uudelleen rakkauselämäsi tärkeä hetki. Mitä unet kertovat?

Koska herkkyys on ominaisuus, joka kestää koko elämän ja vaikuttaa elämän kaikkiin puoliin, kirja opettaa kuvailemaan taipumusta vaikkapa työhaastattelussa tai uudelle ystävälle. Oman tarinan kertomisessa on parantava voima. Kirjan voi lukea yhdessä Erityisherkkä ihminen -kirjan kanssa, joka taustoittaa ilmiötä enemmän, tai ilman sitä. Kirja antaa myös ohjeita oman keskusteluryhmän järjestämiseen.

Kustantaja: Nemo
Sidosasu:
ean: 9789522403162
Ilmestymisvuosi: 2016
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2306Psykologia

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen3
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.