Luonnonlapsi

Voltaire

 

 

Vol­tai­ren fi­lo­so­fi­nen satu Luon­non­lap­si on sa­tii­ri­nen ylis­tys­lau­lu si­vis­tyk­sel­le ja hyök­käys us­kon­nol­lis­ta fa­naat­ti­suut­ta vastaan. Sadussa viaton, älykäs, puh­das­sie­lui­nen ja urhea in­ti­aa­ni saapuu lai­val­la Ranskan län­si­ran­ni­kol­le Bre­tag­neen, missä hänet kas­te­taan puo­li­vä­ki­sin kris­ti­nus­koon. Tar­kas­tel­les­saan ul­ko­puo­li­sin silmin Eu­roop­paa ja eu­roop­pa­lai­sia käy­tän­tei­tä luon­non­lap­si ruoskii us­kon­nol­lis­ten ja po­liit­tis­ten hal­lit­si­joi­den mie­li­val­taa, ah­neut­ta ja su­vait­se­mat­to­muut­ta.

Rie­mas­tut­ta­va, vuonna 1767 jul­kais­tu Luon­non­lap­si on paitsi satiiri myös dra­maat­ti­nen ker­to­mus ys­tä­vyy­des­tä ja rak­kau­den voi­mas­ta kaiken kor­rup­tion ja val­ta­tais­ton kes­kel­lä.

Rans­ka­lai­nen Vol­tai­re (1694–1778) oli kuu­lui­sin, vim­mai­sin ja hauskin va­lis­tus­fi­lo­so­fi koko Eu­roo­pas­sa. Vol­tai­re tun­ne­taan te­rä­vis­tä ja suo­ris­ta kir­joi­tuk­sis­taan. Luon­non­lap­si on Can­di­den ohella mer­kit­tä­vim­piä Vol­tai­ren teoksia, ja se on noussut uuteen suo­sioon ter­ro­ris­min ja ro­tu­vi­han li­sään­tyes­sä.

Kustantaja: Viisas Elämä
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789522605498
Ilmestymisvuosi: 2016
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.