Ilmeitä isänmaan kasvoilla

Haanpää, Pentti

Pentti Haanpään elämäkerran rinnakkaisteoksena ilmestyy alkuperäisessä, Haanpään haluamassa muodossa novellikokoelma Ilmeitä isänmaan kasvoilla. Novellikokoelmassa on 23 novellia, joista yhtä, "Herra tohtori, kirkko ja porvarin jäniskoira", ei ole koskaan julkaistu yhdessäkään Haanpään kirjassa. Tietokirjailija Matti Salminen teki löydön SKS:n kirjallisuusarkistosta kerätessään lähdeaineistoa Pentti Haanpään elämäkertaan. Haanpää oli vuonna 1933 laatinut novellikokoelman sisällysluettelon ja varmentanut sen allekirjoituksellaan.

Vuonna 1933 Pentti Haanpää oli ollut julkaisupaitsiossa jo kolmatta vuotta. Hänen tunnetuin teoksensa Noitaympyrä ei löytänyt kustantajaa Suomen ahtaassa poliittisessa ilmapiirissä vuonna 1931. Samoin kävi kahdelle novellikokoelmalle Väljän taivaan alta ja Ilmeitä isänmaan kasvoilla. Ne julkaistiin vasta Haanpään kootuissa teoksissa hänen kuolemansa jälkeen, vuosina 1956-58. Erillisenä teoksena Ilmeitä isänmaan kasvoilla ilmestyy nyt ensimmäisen kerran.

Novellikokoelman esipuheessa tietokirjailija Matti Salminen kertoo koko Ilmeitä isänmaan kasvoilla -taustatarinan, joka on merkillinen kertomus ajasta, jolloin Suomessa sananvapaus oli vain haave.

Kustantaja: Into
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789522642394
Ilmestymisvuosi: 2013

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen4
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.