Pentti Haanpään tarina

Salminen, Matti

Tietokirjailija Matti Salmisen vuosia kestäneen taustatutkimuksen ansiosta Pentti Haanpään tarina sisältää runsaasti uutta materiaalia Piippolan Mestarista, miehestä, jonka Paavo Haavikko nosti Suomen kirjallisuudessa Aleksis Kiven rinnalle ja jota Veijo Meri piti Suomen itsenäisyyden ajan ensimmäisenä realistisena kirjailijana.

Pentti Haanpää (1905-1955) on suomalaisen novellin mestari. Urallaan hän koki loistavan nousun, raskaan kustannuspaitsion ja paluun takaisin Suomen kirjallisuuden huipulle kovan taistelun jälkeen. Hänen tuotantonsa julkaisemista yritettiin estää hänen elinaikanaan ja vielä hänen kuoltuaankin.

Matti Salminen on tehnyt uraauurtavaa työtä selvittämällä Haanpään novellien ensimmäiset ilmestymisajat ja -paikat. Salminen on käynyt läpi valtavan määrän lehtien vuosikertoja ja muuta arkistojen lähdeaineistoa niin Helsingissä kuin Haanpään kotiseudulla Piippolassa, jossa toimii Pentti Haanpään Museo. Aikaisempi Haanpää-tutkimus osoittautuu Salmisen kriittisessä käsittelyssä yllättävän puutteelliseksi ja poliittisesti tarkoitushakuiseksi.

Kustantaja: Into
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789522642424
Ilmestymisvuosi: 2013
Kirjastoluokka: 8612
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Elämäkerrat

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen3
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.