Olavi Virta - hurmiosta turmioon
Ei saatavilla

Olavi Virta - hurmiosta turmioon

Nyberg, Hannu

Samettiääninen Olavi Virta on yksi Suomen kaikkien aikojen suosituimmista laulajista, jota arvostetaan niin tango- kuin rockpiireissäkin. "Täysikuu", "Eva", "Poika varjoisalta kujalta" ja "Hopeinen kuu" ovat tuttuja kaikille, mutta mikä mies Ola oikeasti oli?

Olavi Virta hurmiosta turmioon sisältää myös kaiken sen kiinnostavan tiedon miehen elämästä, jota ei ole aiemmin kerrottu ääneen. Huipulla ollessaan Ola eli supertähden elämää. Hän ajeli amerikanraudoilla, lensi kukasta kukkaan ja ryyppäsi reippaasti. Virta oli toisaalta ahkera harjoittelija ja bisnesmies, joka toisaalta hoiti talouttaan ja elämäänsä löperösti. Olan ohella värikkäissä tarinoissa mukana vilisee aikansa julkkiksia, kuten Tapio Rautavaara, Siiri Angerkoski, Pirkko Mannola, Toivo Kärki ja tietenkin Virran kruununperijät Reijo Taipale ja Eino Grön.

Ilomantsin skandaali vuonna 1959 taittoi Virran uran laskuun, kiiltokuvapojan gloria mureni. Viina sai laulajan elämässä entistä enemmän valtaa. Virta julkaisi vielä muutaman suositun kappaleen, mutta poltti itsensä loppuun ja vietti viimeiset vuotensa köyhänä ja pilkattuna. Mitä Ilomantsissa oikeastaan tapahtui, ja oliko lehtikohussa kysymys yhden toimittajan ajojahdista vai pilasiko Virta itse uransa?

Tässä kirjassa Hannu Nyberg oikaisee useita Virtaa koskevia tarinoita ja uskomuksia. Hän tarttuu aiheeseensa reippaalla otteella, sortumatta turhaan hienosteluun.

Kirjassa on täydellinen Virta-diskografia.

Kustantaja: Into
Sidosasu:
ean: 9789522644404
Ilmestymisvuosi: 2015
Kirjastoluokka: 7899
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Musiikki

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.