Vaiennettu

Harding, Luke

Venäjän entinen KGB:n agentti ja FSB:n eversti Alexander Litvinenko myrkytettiin kuoliaaksi Lontoossa 2006. Litvinenkon oli määrä kuolla heti, mutta kuoleman pitkittyessä hän onnistui jäljittämään murhaajansa. Murhan lopulliseen selvittämiseen kului kymmenen vuotta ja lopputulema oli karu: Litvinenkon kuolema oli Venäjän valtionjohdon organisoima murha mutta tuomitut pakenivat Venäjälle ja ovat nykyään duuman jäseniä. Vaiennettu on The Guardian -lehden palkitun toimittajan Luke Hardingin uusin kirja Venäjästä. Se on tosielämän trilleri uskomattomine käänteineen myrkytyksen valmisteluista, peittelystä ja juonista, joilla syylliset saatiin kiinni. Kirja tuo ilmi Venäjän ja lännen ongelmallisen suhteen sekä Venäjän salaisia toimenpiteitä toisinajattelijoitaan kohtaan. Murhan jälkeen alkoi geopoliittisen häirinnän vuosikymmenen. Venäjän peitelty sota Ukrainassa ja Krimin pakkoliitos ovat tuoneet uudenlaisen kylmän sodan Euroopan, Yhdysvaltojen ja Venäjän välille.

Kirjan merkittävyydestä ja ajankohtaisuudesta Suomelle kertoo Hardingin uusi esipuhe.

Luke Harding on arvostettu toimittaja The Guardianissa. Hän on raportoinut Delhistä, Berliinistä ja Moskovasta ja tehnyt juttuja Afganistanin, Irakin ja Libyan sodista. Hardingilta on julkaistu aiemmin suomeksi kirjat Snowden, Assange ja Mafiavaltio.

Kustantaja: Into
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789522648327
Ilmestymisvuosi: 2017
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Venäjä

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen3
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha2
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.