Minä sinulle homonyymit näytän
Ei saatavilla

Minä sinulle homonyymit näytän

Vilenius, Maijastiina; Jarla, Pertti

Yksi Suomen kielen rikkauksista on sen sanojen monimerkityksisyys. Pertti Jarlan rikkaus on ollut kyky luoda riemastuttava Fingerporin kaupunki, jossa nämä monimieliset kielisyydet pääsevät liikkumaan vapaasti.

FM Maijastiina Vilenius on luonut ensimmäisen Pro gradu -tutkielman Fingerporista, keskittyen kuvailemaan miten Jarlan sarjakuvahahmot leikittelevät sanoilla ja rikkovat kielen kankeat normit ja sanojen pragmaattiset odotukset. Turun yliopiston Kieli- ja käännöstieteiden laitokselle tehty työ on muokattu yleistajuiseksi kirjaksi Minä sinulle homonyymit näytän, jota sana-analyysien ohella täydentävät Jarlan alkuperäiset Fingerpori-sarjakuvat. Stripit on valikoitu si-ten, että ne tarjoavat mahdollisimman monipuolisen otoksen suomen kielen eri leikittelykeinoista. Homonymia eli sanojen rakenteellinen monitulkintaisuus ei koskaan ole ollut yhtä lystiä kuin Fingerporissa. Tässä kirjassa semantikka hakkaa puujalkoja, Rivo-Riitta laukoo ja Heimo Vesa tilaa syntaksin!

Kustantaja: Arktinen banaani
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789522700063
Ilmestymisvuosi: 2011
Kirjastoluokka: 86.13

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.