Mustapukuinen mies

Kutila, Ari

Mustapukuinen mies on yksi suomalaisen sarjakuvan tyylikkäimmin tyyliteltyjä hahmoja. Sanaton sarjakuva, joka ei puhu mutta puhuttelee. Se on hyötygrafiikan taiturin, muusikon ja elämäntaiteilija Ari Kutilan (1961-2010) mestariluomus.

Kutila hallitsi sekä sanallisen että visuaalisen ulottuvuuden. Jokainen hänen sarjakuvansa ruuduista on enemmän kuin tuhat sanaa. Jos se ei vielä riittänyt, Kutila nakutti kuviin tukevan tekstin, ja lopputulos on sarjakuvaa sulavimmillaan.

Niinpä Mustapukuista miestä ymmärrettiin oitis yli maallisten rajojen. Sarjakuva ehti ilmestyä niin Helsingin Sanomissa kuin Polarnaja Pravdassakin.

Kutila olisi ansainnut enemmänkin huomiota taiteilijana. Hän oli oman itsensä tulkitsijana erinomainen, niin piirtäjänä, sanankäyttäjänä kuin muusikkonakin. Hänen muistolleen julkaistavassa Mustapukuinen mies -kirjassa on nimikkosarjan lisäksi esitelty Ari Kutilan henkilöhistoria. Siihen sisältyy myös näytteitä hänen muista sarjakuvistaan ja kuvitustöistään.

Hyötygrafiikan mestari, muusikko ja elämäntaiteilija Ari Kutila menehtyi kotikaupungissaan Kemissä kesällä 2010. Mustapukuinen mies jäi orvoksi.

Kustantaja: Arktinen banaani
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789522700407
Ilmestymisvuosi: 2012
Kirjastoluokka: 85.3
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Sarjakuvat

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen3
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 2
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.