Venuksia veitsenterällä

Nikoskelainen, Eeva

Joukko paino-ongelmaisia hakeutuu yliopistolliseen keskussairaalaan lihavuusleikkauksen toivossa. Aluksi operaatioon pyrkivät joutuvat tiukkaan seulontaan. Voisiko vaikean ylipaino-ongelman takana piillä häiriö aivojen mielihyvää säätelevissä tumakkeissa? Pakollisen ryhmälaihdutuksen ohella hoitokeinoihin kuuluvat kylmäaltistus ja täsmälääke Miraklon. Hoikistumista tavoittelevat potilaat rimpuilevat myös identiteettiongelmissaan; iloinen rehevyys on joidenkin minäkuvan olennainen osa, ei vain terveysriski.

Eeva Nikoskelainen käsittelee ajankohtaisessa romaanissaan asiantuntemuksella ja lämpimällä huumorilla suomalaisten lihavuusongelmaa, mutta tätäkin keskeisemmäksi teemaksi nousee ihmissuhteiden kiemuraisuus. Laihdutuspotilaita hoitavan sairaalan sisätautilääkärillä ja ravitsemusterapeutilla, samoin kuin yksityisklinikan gastrokirurgilla, on omat henkilökohtaiset ongelmansa.

Joitakin elämä suosii, toiset joutuvat pettymään, mutta kun rakkaus puuttuu peliin, mittanauha ja vaaka menettävät merkityksensä. Venuksia on monenlaisia, eikä heidän viehätysvoimaansa voi painoindeksillä arvioida.


Lääkäri-kirjailija Eeva Nikoskelainen on Turun Yliopiston silmätautiopin emeritaprofessori, jonka suosituissa kaunokirjallisissa teoksissa käsitellään terveydenhuollon ja sairaalamaailman ajankohtaisia ilmiöitä huumorilla ja satiirilla höystettyinä, potilasnäkökulmaa ymmärtäen ja arvostaen.

 

Kustantaja: Arktinen banaani
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789522704603
Ilmestymisvuosi: 2021
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Kauno 2021 ja klassikot

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen5
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.