Taistelu Vasikkasaaresta

Kosonen, Kristian

Sotaromaani sankaruudesta, pelkuruudesta ja petturuudesta 

Taistelu Vasikkasaaresta on tositapahtumiin pohjautuva sotaromaani, jossa Kristian Kosonen kuvaa tarkkanäköisesti sodan raadollisuutta ja taistelujen uuvuttamien sotilaiden kokemuksia ja tuntemuksia. 

Kesä 1944. Tappiot olivat suuret jo ennen varsinaisen taistelun alkamista, kun voimakas tykistötuli oli verottanut komppanian kulunutta miesvahvuutta entisestään. Venäläiset vyöryivät päälle moninkertaisella ylivoimalla ja Vasikkasaaren taistelusta oli tulossa yksi sodan käännekohdista. 

Komppanian asema oli strategisesti tärkeä. Vuoksen keskellä sijaitseva Vasikkasaari oli kuin piikki venäläisten lihassa. Vallattuaan saaren venäläiset olisivat yhden askeleen lähempänä Vuosalmen suuria peltoaukeita, joiden puolustusasemat olivat vielä pahasti keskeneräiset. Jos puolustus romahtaisi, olisi venäläisten helppo edetä suomalaisten joukkojen selustaan ja Suomen kohtalo olisi peruuttamattomasti vaakalaudalla. Tilanne oli äärimmäisen kriit tinen, ja jokaisen panosta hevosmiehestä marsalkkaan asti tarvittiin nyt enemmän kuin koskaan. Puolustuksen oli yksinkertaisesti vain kestettävä. 

Taistelu Vasikkasaaresta on vaikuttava kertomus kesän 1944 Vuosalmen tapahtumista. Kristian Kosonen kuvaa raadollisesti sodan tapahtumia sekä sotilaiden tunteita taistelujen keskellä.

Kustantaja: Bazar
Sidosasu: Pokkari
ean: 9789522796202
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2308Kaunopokkarit

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.