Hyvinvointivaltion hylkäämät - Ikääntyneiden hoidon etiikka

Airaksinen, Timo

Ikääntyneiden hoidon etiikka
Tunnetun filosofin pohdiskeleva tietokirja vanhustenhuollon ongelmista

Timo Airaksisen tietokirja Hyvinvointivaltion hylkäämät tarttuu ajankohtaiseen aiheeseen käsittelemällä ikääntyneiden hoidon etiikkaa.

Yhteiskunnan päättäjät ja viranomaiset pyrkivät pidentämään suomalaisten elinikää. Jokaisen olisi siis tarkoitus elää vanhaksi. Mutta samaan aikaan yhteiskunta tuntuu arvostavan vanhuutta aina vain vähemmän. Vanha on pelkkä tilastollinen suure, siten arvokas mutta hoivattavana ihmisenä jotakin aivan muuta.

Tämä kirja kertoo, miten ihminen vanhetessaan menettää oman minuutensa ja identiteettinsä ja siten häviää kartalta. Vanha edustaa "suurta sosiaalista toiseutta", kuten syvyyspsykologisesti sanotaan. Häntä ei enää tunnisteta eikä tunnusteta, joten häntä ei myöskään kunnioiteta.

Näiden käsitteiden avulla on mahdollista avata hoivan laiminlyönnin mysteereitä tavalla, jota Suomessa ei ole ennen tehty.

Mitä voidaan tehdä tilanteen korjaamiseksi? Jotakin on pakko tehdä etiikan ja oikeudenmukaisuuden takia. Tilanne on nyt sietämätön.

 

Kustantaja: Bazar
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789522799425
Kirjastoluokka: 17.1
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Filosofia

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.