Elämänilon avaimet

Johansson, Ingrid; Hirvonen, Eija

Syövästä parantuminen muutti Ingrid Johanssonin - hän alkoi ymmärtää myönteisten ajatusten arvon ja löysi kadoksissa olleen elämänilonsa. Omakohtainen tie onnellisempaan elämään innosti hänet kirjoittamaan elämänviisautta täynnä olevan kirjan Elämänilon avaimet. Sen avulla jokainen voi löytää kestävää iloa arkeensa. 

Elämänilo on jotain suurempaa ja syvällisempää kuin onnellisuus. Ilon tavoittamisen avaintekijöitä ovat muun muassa itsetuntemus, avoimuus muutokselle, anteeksianto, kiitollisuus, huumori ja hyvät ihmissuhteet. Johansson neuvoo, miten itsetuntemuksen lisääminen johtaa intohimon löytämiseen, joka on yksi elämänilon peruskivistä. Johansson kehottaa vapautumaan elämää rajoittavista ajatuksista ja näkemään kaikissa tapahtumissa mahdollisuuden oppimiseen ja muutokseen. Hän myös osoittaa kiitollisuuden ja anteeksiannon fyysiset, psyykkiset ja sosiaaliset hyödyt. 

Johanssonin mukaan katumuksesta on päästettävä irti, sillä se johtaa krooniseen stressiin ja vaikuttaa kielteisesti terveyteen. Menneistä tapahtumista voi ottaa opikseen, mutta niin menneitten kuin tulevienkin murehtiminen on arvokkaan ja rajallisen elinajan tuhlaamista. 

Uteliaisuus ja uuden oppimisen halu lisäävät elämäniloa, samoin nauru ja hyvät ihmissuhteet. Johansson pohtii eri tapoja edistää hyviä ihmissuhteita ja muistuttaa, että myös lemmikit ovat ystäviä, joiden terveyshyöty on tutkittua tietoa. 

Kirjan kauniit mietelauseet, tarinat ja esimerkkitapaukset lisäävät elämän ymmärrystä ja herättävät lukijassa oivalluksia. Kirjassa yhdistyvät elämää nähneen ihmisen sydämen viisaus ja tieteellisten tutkimusten näyttö. Löydä elämänilosi, ja maailmasi alkaa hehkua väreissä! 

Ingrid Johansson on ruotsalainen kasvatustieteen tohtori Tukholman yliopistosta. Hänen tutkimuksensa käsittelevät iäkkäämpiä ihmisiä työelämässä ja sukupolvien välisiä suhteita. Johanssonin yrityksen Senior Life Joyn verkkosivuilla jokainen voi halutessaan kartoittaa, mitkä elämänalueet tuovat eniten iloa.  

Kustantaja: Docendo
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789522913227
Ilmestymisvuosi: 2017
Kirjastoluokka: 17.3

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.