Nimeni on Itohan
Ei saatavilla

Nimeni on Itohan

Markkanen, Kristiina; Okundaye, Itohan

Ihmiskaupan vastaisen kampanjan kasvoina tunnetun Itohan Okundayen tarina oli median otsikoissa syyskuussa 2019. Pienen pojan äiti Itohan sai karkoituspäätöksen Suomesta. Hänen tuekseen kerättiin suuri kansalaisadressi, jonka avulla Itohan sai oleskeluluvalleen vuoden jatkoaikaa.

Koskettava tarina kertoo alaikäisenä prostituutioon pakotetun nuoren naisen vaarallisesta matkasta vapauteen, monien vaiheiden kautta Nigeriasta Suomeen. Itohan Okundaye oli vain 16-vuotias, kun hän hakeutui naisia Nigeriasta Italiaan toimittavien välittäjien puheille. Hän halusi pois Benin Citystä, missä hänellä ei ollut tulevaisuutta.

Itohan kuvitteli itselleen loistavan elämän Euroopassa. Mutta kävikin toisin. Hänet pakotettiin prostituutioon ja häntä hyväksikäytettiin. Kirja kertoo Itohanin pitkästä matkasta kohti vapautta ja ihmisarvoista elämää. Se kertoo yhden ihmiskaupan uhrin ja samalla tuhansien Nigeriasta Eurooppaan prostituutioon lähetettyjen naisten ja tyttöjen tarinan. Se on myös nuoren naisen kasvukertomus ja tarina oman tien löytämisestä.

Itohan on poikkeuksellisen rohkea nainen. Hän sai vain huonoja vaihtoehtoja, mutta voimaantui matkalla, ja nyt hän haluaa kertoa kokemuksistaan. Itohan haluaa antaa kasvot ja äänen hyväksikäytön ja väkivallan uhreille. Hän haluaa omalla esimerkillään näyttää, että uhrista voi kasvaa yhteiskunnallinen vaikuttaja.

Toimittaja, FM Kristiina Markkasen erityisalaa ovat siirtolaisuushistoria ja globaalit muuttoliikkeet. Hänen aiempia teoksiaan ovat Caj Bremer - mies katolla (2019) sekä Näköalapaikka Pihlajamäki (2012).

 

Kustantaja: Docendo
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789522918369
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.