Nokkonen
Ei saatavilla

Nokkonen

Vuori, Katariina

Enemmän C-vitamiinia kuin appelsiinissa, enemmän rautaa kuin pinaatissa, enemmän kalsiumia kuin maidossa ja enemmän piitä kuin lehtikaalissa - kotimainen nokkonen on ravinteiden tehopakkaus. Ja mikä parasta: sitä todennäköisesti löytyy omasta pihasta tai lenkkipolun varrelta.
Nokkonen on noussut takapihan riesasta keittiön kunniavieraaksi. Tuoreena, höyrytettynä, kuivattuna tai pakastettuna nokkonen on joustava kaveri keittiössä - neutraalin makuinen vitamiinipommi on helppo lisätä ruokaan kuin ruokaan. Nokkonen taipuu niin intialaiseen lammascurryyn kuin trendikkääseen avokadokeittoon, nokkosjuustosarvet kruunaavat aamun, ja nokkossipsit ovat oiva naposteltava. Jälkiruoaksi maistuu herukka-nokkoskaurapaistos.
Herkkujen ohella teos tarjoilee tietoa kotoisen ihmekasvin käytöstä lääkkeenä, ravintona ja kuitukasvina sekä antaa vinkkejä sen hyödyntämiseen myös puutarhassa ja kauneudenhoidossa. Nokkossesonki ei rajoitu vain alkukesään: leikattu nokkonen tuottaa uutta versoa läpi kesän, ja kuivattu tai pakastettu nokkonen ilahduttaa ympäri vuoden.
Näppylähanskat käteen ja nokkosapajille!
Katariina Vuori (s. 1971) on oululainen kirjailija-toimittaja.

Kustantaja: Atena
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789523001725
Ilmestymisvuosi: 2015
Kirjastoluokka: 682

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.