Me olemme ilmasto

Foer, Jonathan Safran

En kyseenalaista ilmastonmuutosta, mutta toimin niin kuin en uskoisi siihen. Kirjailija Jonathan Safran Foer tuskailee hankalan totuuden äärellä: planeetan pelastaminen on mahdotonta, ellemme vähennä eläinperäisen ruoan syömistä. Tiedämme tämän, ja silti lihankulutus kasvaa vuosi vuodelta. Miksi hyvät aikomukset on niin vaikea jalostaa teoiksi?
Maapallo on muuttunut valtavaksi karjatilaksi. Viljelykelpoisesta maasta 59 prosenttia käytetään rehun kasvattamiseen tuotantoeläimille. Kolmasosa makeasta vedestä juotetaan eläimille. Jokaista ihmistä kohden maapallolla on keskimäärin 30 tuotantoeläintä. Faktat ovat pysäyttäviä, mutta saavatko ne meidät todella pysähtymään?
Kaikkien ei tarvitse olla vegaaneja, jo lihan, maidon ja kananmunien vähentäminen on harppaus oikeaan suuntaan. Vakuuttavassa ja rehellisessä teoksessaan Foer välttelee syyllistämistä ja saarnaamista ja ehdottaa pientä mutta tärkeää askelta: aloita aamiaisesta.

Kirjailija Jonathan Safran Foer (s. 1977) perehtyi aiemmassa tietokirjassaan Eläinten syömisestä lihansyönnin lopettamiseen eläinten hyvinvoinnin näkökulmasta. Teos nousi maailmanlaajuiseksi ilmiöksi. Me olemme ilmasto tarjoaa toisen painavan syyn arvioida ruokakassin sisältöä.

 

Kustantaja: Atena
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789523006027
Ilmestymisvuosi: 2020
Kirjastoluokka: 50.1
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Luonnontieteet

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen10+
Rosebud Citycenter1
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.