Viisi

Rubenhold, Hallie

Polly, Annie, Elizabeth, Catherine ja Mary Jane eivät koskaan tavanneet, mutta he ovat kuuluisia samasta syystä: heidät murhattiin vuonna 1888.

Murhaajaa ei koskaan löydetty, mutta hänet tunnetaan kaikkialla maailmassa. Sen sijaan naiset pitivät kahvilaa, asuivat maatilalla, yrittivät selvitä nyrkin ja hellan välissä, muuttivat uuteen maahan ja pakenivat ihmiskauppiailta. He kaikki eivät olleet prostituoituja, mutta he kaikki päätyivät viktoriaanisen Englannin yhteiskunnan reunamille kodittomina, köyhinä, alkoholisoituneina tai hyljeksittyinä. Whitechapelissä heidän elämänsä päättyi Viiltäjä-Jackin käsiin.
Viisi on järisyttävä teos näiden viiden naisen elämästä yhteiskunnassa, joka nujersi heitä syntymästä saakka. Historioitsija Hallie Rubenhold on tutkinut arkistoja, selvittänyt taustoja ja vie kirjassaan Lontoon köyhille kaduille. Hän kääntää valokeilan naisten kurjaan ja vääryyksien täyttämään elämään ja kertoo viisi tarinaa, jotka ovat 130 vuodeksi jääneet Viiltäjä-Jackin varjoon.

Viisi on noussut arvostelu- ja myyntimenestykseksi, ja siitä ollaan tekemässä televisiosarjaa.

Lontoolainen historioitsija Hallie Rubenhold on kirjoittanut menneisyyden naisista kolme kirjaa, joita on sovitettu myös BBC:n ja ITV:n tv-sarjoiksi. Hän on työskennellyt luennoitsijana, National Portrait Galleryn kuraattorina ja tv-sarjatuotantojen historia-asiantuntijana.

 

Kustantaja: Atena
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789523006119
Ilmestymisvuosi: 2020
Kirjastoluokka: 95.12
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2308Rikos

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen4
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.