Mitä männyt näkevät
Ei saatavilla

Mitä männyt näkevät

Soudakova, Anna

Vahva esikoisromaani Stalinin hirmuteoista ja isoisän lämpimästä hymystä


Viidestä sukupolvesta kertova romaani punoo yhteen Stalinin vainot, uzbekistanilaisen lapsuuden ja turkulaisen maahanmuuttaja-arjen.

Vuonna 1936 Juri juhlii Leningradissa viidettä syntymäpäiväänsä tietämättä, että kesän lopussa hänen maailmansa hajoaa: vanhemmat vangitaan eikä heitä enää ole. Juri jää siskoineen isovanhemmille, ja he päätyvät kaukaiseen Uzbekistaniin.

Leningradin piirityksen jälkeen sisarukset seisovat leningradilaiskotinsa ovella ja oppivat, ettei isänmaan vihollisen lapsella ole mahdollisuuksia. Sinnikäs Juri kamppailee silti eteenpäin ja saa perheen, jonka kanssa muuttaa Neuvostoliiton hajottua Suomeen. Alkaa maahanmuuttaja-aika, johon liittyy ulkopuolisuutta ja koti-ikävää, mutta myös iloa ja lämpöä tattarintuoksuisissa keittiöissä.

Mitä männyt näkevät on järkyttävyydestään huolimatta lämmin ja kauniisti kirjoitettu sukutarina. Vaikka jokaisella perheenjäsenellä on ristinsä etsittävänään Sandarmohin joukkohaudoista, kannattelee Juri-isoisän elämänmyönteisyys jälkeläisiä läpi vuosikymmenten.

 

Kustantaja: Atena
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789523006546
Ilmestymisvuosi: 2020
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.