Kenkiä ja ihmisiä
Ei saatavilla

Kenkiä ja ihmisiä

Vekkeli, Pirkko

"Hyvät kengät ovat paremmat kuin huono auto, saman hintaisiakin", sanoo mies kabinetissa. "Pain is beautiful, muoti ennen kaikkea", sanoo nainen piikkikoroissaan. "Mukavat pitää olla, ja ekologiset", sanoo nuori rastapää.
Kengistä voi lukea elämäntarinoita.
Lyhyt, "kevytkenkäinen" historiaosuus avaa tien maailmaan, jossa kengät ovat pääosassa, milloin vallan tai statuksen symbolina, milloin fetissinä - kiinattarien sidotuista pikku jaloista niin sanottuihin isokenkäisiin. Kengät voivat olla sensuellit, käytännölliset, kauniit tai jopa rumat, mutta kenkähulluille ne ovat intohimon kohde ja meille muillekin vähintään välttämättömyys.
Kirjassa kerrotaan kuuluisien ja vähemmän kuuluisien kenkätarinat Sinkkuelämää-sarjan Carrie Bradshawsta Imelda Marcosiin ja Leningrad Cowboysin spittareista Kamala Harrisin lenkkareihin. Kurkistamme brändien saloihin tappopiikkarien Christian Louboutinista kuntopolkujen Adidakseen ja valotamme suomalaisten merkkien kasvua suutarinpajoista vientiteollisuudeksi - Palmrothista Pomarfiniin ja Parikkaan.


Toimittaja ja tietokirjailija Pirkko Vekkeli on julkaissut useita henkilökuva- ja elämäkertateoksia, mm. Marja Suna, suomalainen muotoilija, Liisa Lipsanen - bisneslady, Raili Hulkkonen, kauneuden suurlähettiläs, Kristiina Halkola - jos rakastat sekä Matti Seppänen - elämäntyönä muotitaide.
Muotitoimittaja ja kuvataiteilija Kaija Rosma on kiitetty ja palkittu tekijä, joka mm. Kuvitti Gloria-lehteä yli 20 vuotta. Hän on pitänyt lukuisia näyttelyitä eri tekniikoilla tehdystä taiteestaan - piirustuksista ja maalauksista pienoisveistoksiin. Usein näyttelyiden inspiraationlähteenä on ollut muoti.

 

Kustantaja: Avain
Sidosasu:
ean: 9789523043237
Ilmestymisvuosi: 2022

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.