Varjo

Kaarnakari, Ville

Mats Hemmingiä ei tunne kukaan. Se johtuu siitä, ettei häntä oikeastaan ole olemassakaan. Mats Hemming on Puolustusvoimien tiedustelun V-jaoksen tuote. Sitäkään ei tunne kukaan.
2000-luvun monisäikeisessä tilanteessa armeijan tiedustelu havahtuu siihen, että pienessä maassa, jossa kaikki tuntevat toisensa, ei voi olla peitetehtävissä kovinkaan kauaa paljastumatta.
Tiedustelupäällikön, eversti M.S:n ja puolustusvoimien komentajan päätöksellä synnytetään salaiseen asiamiestoimintaan tarkoitettu V-jaos. Se on osa tiedusteluosastoa ilman virallista olemassaoloa. Päällikön ja komentajan lisäksi asian tuntevat vain muutamat henkilöt.
V-jaosta tarvitaan, kun tilanne, joka aluksi näyttää poliisiasialta, muuttuukin vakavaksi sotilaalliseksi ongelmaksi.

”Tiedustelupäällikkö oli luullut menevänsä rutiiniluontoiseen tapaamiseen Keskusrikospoliisin päällikön lähetettyä kutsun neuvotteluun. Heillä oli tapana tavata epäsäännöllisin välein vaihtaakseen tietoja ja tuuletellakseen yhteisiä rajalinjoja. Virallista yhteistyötä ei ollut. Siis ei virallista.
KRP:n päällikkö oli poliisissa ainoa, joka tiesi Varjon olemassaolosta. Varjoa oli käytetty tähän mennessä vain yhden kerran yhteisessä operaatiossa. Sen vuoksi poliisipäällikön avaus hätkähdytti.
– Tilanne on sellainen, että tarvittaisiin Varjoa.
Everstiä kylmäsi. Varjon ottaminen käyttöön oli iso asia. Silloin täytyi olla tiedossa jokin erittäin merkittävä valtakuntaa uhkaava syy.
Eversti tuijotti kivettyneenä KRP:n päällikköä.
– Mikä luokitus?
– Purppura.
Vastaus sai äskeisen kylmän tuntumaan helleaallolta. Purppura oli hälytyskoodi, joka ei edes esiintynyt normaalissa musta-punainen hälytystilakoodistossa. Se ylitti senkin.”

Kustantaja: Minerva
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789523125933
Ilmestymisvuosi: 2020
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus
Lajityyppi: Rikos ja jännitys
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2308Rikos

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.