Minussa on monta

Pessoa, Fernando

Euroopan tuntemattomin runoilijakuuluisuus oli 1930-luvulla Portugalin Fernando Pessoa. Ei häntä tunneta Suomessa vieläkään - muutama runoantologia hänen tuotannostaan on suomennettu, proosaa sentään runsaammin.

Kirjan nimi Minussa on monta sopii miehen moninaisuuteen. Fernando Pessoa tunnettiin heteronyymeistään, joitten nimiin hän kirjoitti sekä runoa että proosaa laskemattoman määrän. Jo kuusivuotiaana hänen kirjeenvaihtokaverinaan oli muuan Le chevalier de Pas ja vuosien mittaan uusia kirjoittajia ilmaantui tämän tästä - olisiko heitä ollut yli seitsemänkymmentä? Tunnetuin kolmikko - Alberto Caeiro, Ricardo Reis ja Álvaro de Campos - kirjoitteli paitsi runoja myös lehtijuttuja, teki vastineitakin toisilleen. Uskalsipa Álvaro de Campos epäillä, ettei Fernando Pessoata ole koskaan edes ollut olemassa. Saattaa olla, että Fernando itse oli asiasta samaa mieltä.

Tästä kirjasta piti keväällä 2020 tulla blogitekstien kooste, mutta Fernando Pessoa vei mennessään, houkutti kertomaan runojensa suomentamisesta ja johdatteli kaikenlaisen jutustelun kautta itse asiaan - Pessoan henkilöön itseensä. Kirjaa voi lehteillä sattumanvaraisesti. Pessoan hengestä siinä on kyse. Fernando Pessoan olemassaolemattomuuteen kuuluu, ettei hänen elämäkertansa koskaan ilmesty, vaan kiertää jonkin aikaa jossakin kunnes katoaa.

Leo Saukkoriipi julkaisi v. 2020 kokoelma Fernando Pessoan runoja Minä se olen.

Kustantaja: Atrain & Nord
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789523155992
Ilmestymisvuosi: 2021
Kirjastoluokka: 82.2
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2309Runot

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter1
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.