Raskas perintö

Saari, Juho; Eskelinen, Niko & Björklund, Liisa

Suomalainen yhteiskunta on vaurastunut huimin harppauksin sadan vuoden ajan, ja yhä useamman elintaso, elämänlaatu ja elämäntavat ovat hyvällä tasolla. Kaikki suvut ja perheet eivät kuitenkaan ole päässeet mukaan tähän myönteiseen kehitykseen.

Suomalaisten keskuudessa on ylisukupolvisesta huono-osaisuudesta kärsiviä ryhmiä, joiden toimintakykyjä edellisten sukupolvien valinnat kuormittavat. Muun yhteiskunnan vaurastuessa heille kertyy takamatkaa suureen enemmistöön nähden. Kuinka tämä kierre saataisiin katkaistua?

Raskas perintö -kirjassa sukupolvelta toiselle siirtyvää huono-osaisuutta lähestytään sosiaalitieteellisestä ja yhteiskuntapoliittisesta näkökulmasta. Samalla kartoitetaan ylisukupolvisen huono-osaisuuden katkaisussa käytettäviä toimintamalleja. Millaisten konkreettisten toimenpiteiden avulla tähän päämäärään voitaisiin päästä, ja millaiset palvelut ovat osoittautuneet vaikuttavimmiksi?

Raskas perintö soveltuu kurssikirjaksi yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin. Se on pysäyttävää luettavaa kaikille suomalaisen yhteiskunnan tilasta ja tulevaisuudesta kiinnostuneille.

Sisällys

Kirjoittajat

Juho Saari, dekaani, yhteiskuntatieteiden tiedekunta, Tampereen yliopisto
Niko Eskelinen on tohtorikoulutettava Turun yliopistossa Eriarvoisuuden, interventioiden ja hyvinvointivaltion tutkimuksen tohtoriohjelmassa ja vieraileva tutkija Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella
Liisa Björklund, TT, sosiaalieetikko, Me-säätiön kehittämispäällikkö

 

Kustantaja: Gaudeamus
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789523450660
Ilmestymisvuosi: 2020
Kirjastoluokka: 37
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Gaudeamus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen4
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.