Georg Henrik von Wright

Strang, Johan; Wallgren, Thomas (toim.)

Georg Henrik von Wright (1916–2003) oli yksi kansainvälisesti tunnetuimmista suomalaisista filosofeista. Akateemisen uransa lisäksi hän osallistui aktiivisesti kulttuuri- ja yhteiskunnalliseen keskusteluun pohtien esimerkiksi ympäristöasioita sekä sodan ja rauhan kysymyksiä. Kärkevyyttä karttaneen von Wrightin esseet saattoivat aiheuttaa ristiriitaisiakin reaktioita.

 

Von Wright erotti tieteelliset tekstinsä hyvin selvästi kirjallisuutta käsittelevistä ja ajankriittisistä esseistään. Jännite näiden kahden puolen välillä oli aikakaudelle ominainen mutta kuitenkin salaperäinen, ja tämä puoli hänen ajattelustaan ja tuotannostaan on jäänyt vähälle huomiolle 2000-luvulla.

Teoksessa tarkastellaan von Wrightin ajattelua ja yhteiskunnallista toimintaa hänen kriittisten esseidensä pohjalta. Mitä von Wright tavoitteli, ja miksi hänen ajatuksensa koettiin niin merkittäviksi? Miten hän ymmärsi järjen, tieteen ja filosofian suhteen? Ja miksi von Wright on viime aikoina innostanut Tanskassa niin kansallismielisiä oikeistoradikaaleja kuin ympäristöliikkeen radikaalia vasemmistosiipeä?

Kustantaja: Gaudeamus
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789523450691
Ilmestymisvuosi: 2020
Kirjastoluokka: 11.5
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Gaudeamus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter1
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.