Ihminen kaleidoskoopissa: Ihmiskäsitysten kirjoa tutkimassa

Hänninen, Vilma; Aaltola, Elisa

Erilaiset elämäntilanteet nojaavat eri ihmiskäsityksiin: lääkärin vastaanotolla olemme rationaalisen ihmiskuvan piirissä, kirkolliset toimitukset kantavat kristillistä ihmiskuvaa, mindfulness-harjoituksissa on läsnä niiden buddhalainen tausta ja jylhää luontoa ihaillessamme ilmennämme romanttista, tunteita korostavaa ihmiskäsitystä.

Ihmiskäsityksillä on myös konkreettisia seurauksia. Se, miten määrittelemme ihmisen, vaikuttaa maailmankuvaamme, moraaliimme ja arkeemme. Nykyajassa risteilee lukuisia keskenään ristiriitaisiakin käsityksiä ihmisen olemuksesta, mutta vain harvoin kiinnitämme huomiota tuohon erilaisuuteen tai pohdimme, missä tietyn ihmiskäsityksen historialliset juuret ovat.

Ihminen kaleidoskoopissa tarkastelee viittätoista erilaista ihmisen olemusta koskevaa, pääosin länsimaista ajattelutraditiota viimeisten 2 500 vuoden ajalta. Se avaa ihmiskäsitysten moninaisuutta sekä tarkastelee sitä, miten niiden arvot ja ajatusmallit siirtyvät käytännön elämään. Kirjassa suomalaiset tutkijat esittelevät käsityksiä muun muassa hyötyä tavoittelevasta, biologisesta, itseisarvoisesta sekä epätäydellisestä ihmisestä.

 

Kustantaja: Gaudeamus
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789523450769
Ilmestymisvuosi: 2020
Kirjastoluokka: 11
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Gaudeamus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.