Suomi omaksi kodiksi: Kotouttamispolitiikka ja sen kehittämismahdollisuudet

Saukkonen, Pasi

Suomi on muihin Euroopan maihin verrattaessa kotouttamispolitiikan edelläkävijöitä. Millaista tuo politiikka on, ja mitä meillä käytännössä tehdään? Entä missä on epäonnistuttu ja mitä pitäisi tehdä toisin?

Maahanmuuttajien kotoutumisella on suuri yhteiskunnallinen merkitys, ja siksi siihen tulee panostaa entistä tarmokkaammin. Kotouttamisella ehkäistään ihmisten ja väestöryhmien syrjäytymisestä syntyviä kustannuksia ja toisaalta lisätään työllisyyttä sekä yhteiskunnallista yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Suomi omaksi kodiksi tarjoaa uusinta tietoa kotouttamispolitiikan keinovalikoimasta, konkreettisia ehdotuksia sekä eväitä kotouttamisesta käytävään keskusteluun. On tärkeää, että monikulttuurisessa Suomessa kaikki taustastaan ja identiteetistään riippumatta pystyvät tuntemaan itsensä ainakin jossain määrin suomalaisiksi ja haluavat toimia yhteiseksi hyväksi.

Kirjassa tarkastellaan niin julkisen sektorin, kolmannen sektorin kuin yritysten roolia kotoutumisen sujuvoittamisessa. Kotoutumisen edistäminen kuuluukin kaikille: koko yhteiskunnalle ja jokaiselle hallinnonalalle.

 

Kustantaja: Gaudeamus
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789523450943
Ilmestymisvuosi: 2020
Kirjastoluokka: 32.21
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Gaudeamus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.