Uusiin sfääreihin. Suomalaisen ilmakehätutkimuksen tie huipulle

Allo, Mai

Arvioitu ilmestymispäivä 16.4.2021 

Suomessa tehdään ensiluokkaista ilmakehätutkimusta. Pienen ydinryhmän ympärille on vuosien saatossa kasvanut monitieteinen yhteisö, joka tutkii maapallon ja ilmakehän muodostaman järjestelmän toimintaa. Tutkijoiden uupumaton uurastus niin kenttätyön kuin teoriankin parissa on ollut avain menestykseen.
Uusiin sfääreihin kertoo ilmakehätutkimuksen ja sen pioneerien vaiheikkaan tarinan. Samalla nousee esiin perustutkimuksen merkitys uuden teknologian synnyssä ja eksaktien luonnontieteiden asema työn kulmakivenä. Pääosassa on tutkijoiden arki iloineen, suruineen ja sattumuksineen. Miksi liitutaulu on joskus fyysikolle tietokonetta tärkeämpi?
Tulevaisuuteenkin tähytään. Millaisia uusia sovelluksia on luvassa? Mitä Fmahdollisuuksia tarjoaa mittausasemaverkoston laajentaminen Kiinaan? Entä miksi vuonna 2020 alkanut koronapandemia saattaa osoittautua tärkeäksi ilmakehätutkimukselle?
Teos on uudistettu, laajennettu ja ajanmukaistettu laitos vuonna 2016 julkaistusta kirjasta Yhdessä ilmakehässä.

Kustantaja: Gaudeamus
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789523451018
Kirjastoluokka: 55.5
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Gaudeamus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen3
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.