Empiirinen oikeustutkimus
Ei saatavilla

Empiirinen oikeustutkimus

Nieminen, Kati & Noora Lähteenmäki (toim.)

Riittääkö lainoppi oikeuden ymmärtämiseen? Millaisia vaikutuksia oikeudella on ihmisten arjessa? Miten tutkia hankalasti määriteltävää, piilossa olevaa asiaa?
Lainoppi on lähtökohtaisesti normatiivista. Oikeusnormeilla ja oikeudellisilla käytännöillä on kuitenkin myös sosiaalisia, ympäristöllisiä, taloudellisia ja muita yhteiskunnallisia vaikutuksia, joihin on vaikea päästä käsiksi puhtaasti oikeustieteellisin tutkimusmenetelmin. Kuinka esimerkiksi voidaan tutkia, miten ihmiset kokevat oikeuden, miten oikeudelliset ilmiöt ja käytännöt muuttuvat tai miksi tietynlaista rikollisuutta esiintyy?
Empiirinen oikeustutkimus johdattaa lukijan kattavasti empiirisiin tutkimusmenetelmiin ja osoittaa, ettei oikeus ei ole pelkkiä pykäliä vaan monitahoinen yhteiskunnallinen ilmiö. Teoksessa esitellyt kiinnostavat tapaustutkimukset havainnollistavat empiiristen menetelmien kirjoa ja innoittavat tarkastelemaan oikeutta uudesta näkökulmasta.

Kustantaja: Gaudeamus
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789523451131
Kirjastoluokka: 33.1

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.