Avain kungfutselaisuuteen _ Valittuja kirjoituksia kolmelta vuosituhannelta

Kallio, Jyrki

Kungfutselaisuus on oppisuunta, joka on yli 2000 vuoden historiansa aikana rakentunut kiinteäksi osaksi itäaasialaisia yhteiskuntia. Kiinassa se vaikuttaa yhä vahvasti arvoihin, yhteiskunnallisiin käytäntöihin ja tapakulttuuriin. Kungfutselaisuudessa korostuvat perinnäistavat ja sosiaalisten roolien mukainen käytös.

Avain kungfutselaisuuteen kokoaa yksiin kansiin kiehtovia katkelmia kungfutselaisen kaanonin klassikoista sekä kaanoniin kuulumattomista, oppisuunnan kehitystä kuvaavista teksteistä. Se auttaa siten tutustumaan kungfutselaisuuteen ja sen laajoihin kehityskaariin helposti lähestyttävällä tavalla.

Teemoihin lukeutuvat toisaalta yhteiskunnallinen sopusointu, oikeamielinen hallinto, hierarkia ja kuuliaisuus sekä toisaalta yksilön vastuu ja vapaus kehittää itseään. Teoksen esittelemät ajattelijat pohtivat myös ihmisen luontoa sekä sitä, onko ihmisen kohtalo ennalta määrätty.

 

Kustantaja: Gaudeamus
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789523451582
Ilmestymisvuosi: 2022
Kirjastoluokka: 11.9
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2312uutuustieto

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen4
Rosebud Citycenter1
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.