Tutankhamonin salaisuudet

Silver, Minna

Tutankhamon on nykyään Egyptin tunnetuin faarao, koska hänen hautansa löydettiin lähes koskemattomana vuonna 1922. Löytö avasi oven ennestään tuntemattomaan maailmaan. Hauta ja sieltä löytynyt koskematon muumio ovat muinaisen tiedon aarteisto, josta on ammennettu jo sadan vuoden ajan.

Tutankhamonin salaisuudet astuu nuoren faaraon elämään ja aikaan arkeologin näkökulmasta. Haudasta löytyviä johtolankoja seuraten arkeo­logi ryhtyy salapoliisityöhön avatakseen niin yksilön kuin hänen yhteiskuntansakin historiaa. Uudet tutkimusmenetelmät paljastavat yhä uutta tietoa muinaisten egyptiläisten elämästä, tavoista ja uskomuksista.

Teos johdattaa lukijaa kaivauksilta toisille, hiekan kovertamien palatsien raunioille ja kiehtovien esinelöytöjen äärelle. Millaisin menoin Tutankhamon saateltiin hautaan? Mitä löydöt kertovat Tutankhamonin hallituskaudesta?

Kirja juhlistaa haudan löydöstä lähtenyttä satavuotista tutkimustaivalta. Se avaa myös suomalaisten ja muiden pohjoismaalaisten osuutta Tutankhamonin ja muinaisen Egyptin tutkimuksissa.

 

Kustantaja: Gaudeamus
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789523451964
Ilmestymisvuosi: 2022
Kirjastoluokka: 91.11
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Gaudeamus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen6
Rosebud Citycenter2
Rosebud Kaivopiha2
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.