Arvoa ja arvottomuutta: Arvokkuuden ja merkityksellisyyden kokemukset hyvän elämän perustana

Mönkkönen, Kaarina; Tapani, Annukka; Kokkonen, Tapani

Arvioitu ilmestymispäivä 15.9.2023

Ihmisenä olemisen ytimessä on kytkös toisiin ihmisiin. Myös henkilökohtaiset unelmat ja tavoitteet muodostuvat yhteydessä muihin. Tämä haastaa vallalla olevaa yksilökeskeistä ihmiskuvaa. Tuottavuutta painottavassa yhteiskunnassa arvokkuuden ja merkityksellisyyden kokemukset usein ohitetaan liian helposti. Niin työyhteisöissä kuin sosiaali- ja terveyspalveluiden kohtaamisissakin on erityisen tärkeää tulla nähdyksi ja kuulluksi.

Arvoa ja arvottomuutta kertoo muun muassa laajan kysely- ja haastatteluaineiston perusteella siitä, mikä saa ihmiset tuntemaan itsensä arvokkaiksi suomalaisessa yhteiskunnassa ja millaiset seikat pitävät pinnalla elämän myrskyissä. Teoksessa ihmiset kertovat myös, millaiset tilanteet ovat loukanneet heidän arvokkuuttaan. Millaista on, kun ei ole ketään, jonka puoleen kääntyä?

Jokainen haluaa ja ansaitsee tuntea kuuluvansa joukkoon, ja tunnustuksen puute tekee kipeää. Miten voisimme yhteiskuntana edistää kaikkien ihmisten arvokkuuden kokemuksia?

 

Kustantaja: Gaudeamus
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789523452381
Ilmestymisvuosi: 2023
Kirjastoluokka: 30.13
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2312uutuustieto

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen3
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.